Miniversio (demo)Skaalautuvasti mininäytöissä

Kännykkänäyttöjä varten on sivuston kompaktimpi versio. Keskeisenä eroavaisuutena on esityskuvien/karttanäkymien avautuminen samaan tilaan tietojen kanssa, erillisen kuvatilan sijaan.


Etusivu

Etusivu:lla on tarjolla kielivalikot, jotka eivät ole esillä kohde-kohtaisesti. Käyttäjä siis valitsee käyttämänsä kieliversion miniversion etusivulla, jolloin vain ao. kieliversioon ymppäytyneet kohteet ovat tarjolla ja mukana hakusysteemissä.


Hakusivut

Suurennuslasi linkkautuu hakusivulle, joka oletuksena on Perushaku, jonka ohessa linkkinä myös Erikoishaku. Elementtejä on sopivasti skaalattu ergonomisemman näppituntuman hyväksi.

Kirjautunut käyttäjä voi laittaa asetussivulla oletushauksi myös Erikoishaun tai "Omat ehdot"-haun.

Kartta-painikkeella kohteet näytetään karttamarkkeerauksin, oletuksena ympäripyöreät ja neulantarkastipaikannetut samassa näkymässä. Avattuun karttanäkymään päivittyvät hakutuloksen kaikki kohteet reaaliaikaisesti (ymp.pyörein ja neulamarkkeerauksin). Ilman hakuehtoja kaikkien kohteiden markkeeraukset (ymp. pyöreät tai neulantarkat) ovat kartalla.


Hakutulos

Hakutulos- kohteiden kpl-määrä päivittyy reaaliaikaisesti yläreunan linkissä.

Kohteen karttasijaintineulantarkasti epätarkasti
Linkkinä toimivat sijaintipaikkakunta ja maakunta-karttakuvake, jonka ei välttämättä ole aina näkyvillä kapeimmilla näyttöresoilla.

Vesistön karttasijaintineulantarkastiepätarkasti
Linkkinä toimii mahdollinen vesistönimike. Tarkasti paikannetut näytetään kohdepaikannuksen kera ja maksimizoomauksella. Epätarkasti paikannetujen kohdalla näytetään pelkästään ao. vesistö (oletuszoom-asteella z11), ilman kohteen markkeerausta. Myös epätarkkkuudesta viestivä zoom-rajoitus (z10-z12) on päällä, jotta kohteen sijainnista ei muodostu tahattomia väärinkäsityksiä, koska Google Maps (vesistön nimellä ja paikkakunnalla haettuaan) aina keskittää karttanäkymän johonkin pisteeseen, joka ei ole kohteen sijaintipiste.

Kartta & kalenteriyhtäaikaa näkyvillä
Kalenteri ilmaantuu/piilottuu kohteen kalenterikuvaketta/päivityspvm:ää klikkaamalla. Kartta ilmaantuu/piilottuu sijaintipaikkakuntaa (tai vesistönimeä) klikkaamalla.

Tarjoukset & Suosikit

Näiden minikalenterit ja karttanäkymät toimivat näissä samoin kuin Hakutuloksessa.


Intro & Perustiedot

Yleistiedot-sivulla Esittelyteksti (intro) ja Perustiedot esitetään yhdessä. Oletuksena avattuna on myös esityskuvia (ei pelkkiä kuvakkeita) tietojen ohessa. Päähakukuva toimii aloituskuvana. Aiheparilliset esityskuvakkeet asettuvat otsakkeisiinsa ja otsakkeen aloituskuva on esillä valmiiksi avattuna.

Kuvien aiheparien puuttuessa (siirtymävaiheen alussa) nämä eivät tietenkään voi vielä otsakkeisiinsa asettua, joten vain kohteen aloituskuva on valmiiksi avattuna esillä.

Esityskuva Yleistiedoissa (kuvilla pääaiheparit)
Kuvaa klikkaamaalla avautuu otsakkeen seuraava esityskuva.

Vertikaalikuvia ei näytetä koko näytön leveydeltä, vaan mittasuhteistaan riippuen sopivalla %leveydellä. Esim. 3:4 kuvat tai korkeammat 65%:n leveydellä.

Kohteen karttasijaintineulantarkastiepätarkasti.
Maakunta-kartasta tai tekstiin upotetusta kartasta klikattaessa avautuu karttanäkymä, johon kohde on markkeerattu (tarkasti tai epätarkasti).

Mahdolliset kuvatekstit ilmestyvät näkyviin esityskuvaa klikkaamalla. Jos kuvatekstejä ei ole, siirrytään järjestyksessä seuraavaan esityskuvaan ao. otsakkeessa. Kuvatekstin ollessa esillä, ao. kuvaa uudelleen klikkaamalla siirrytään järjestyksessä seuraavaan kuvaan.


Aktiviteetit

Aktiviteetit & palvelut-sivulla oheiskuvat ovat oletuksena vain kuvakkeina (kuten selainversiossa). Esimerkki lajilinkin karttanäkymän tulostumisesta ja myös oheiskuvan esitysversiosta.

Esitysnavigoinnissa Aktiviteetit-sivun linkkikuvakkeena käytetään veneily-aihetta rantamökkien kohdalla, slalom-aihetta hiihtokeskuskohteille. Rannattomille ja eihiihtokeskus-kohteille käytetään sitten järjestyksessä ensimmäistä rastittua Aktiviteetit-kuvaketta.


Kuvat

Kuvat (kuvilla pääaiheparit)
Kuvat (pääaiheparit puuttuvat)

ilman otsikkoa/aihetta kuvat esitetään rivijärjesytksessään, ilman erillisiä otsakkeita.


Kalenteri & hinnat-sivu on enemmän tietojen tarkastelua ja oheisinfojen lueskelua varten ja siksi kalenteri hintoineen on eizoomatussa moodissa. Kalenterista voi tietysti valita pvm:n, mutta näppituntuma on parempi itse Varaus-sivulla.


Varaus-lomake

Varaus -sivulla kalenteri hintoineen on +Zoom-moodissa.

Jaksonvalinnan jälkeen ei hintataulukkoa enää oheistulostella oheen, koska se on tarvittaessa nähtävissä Varaus- (tai Kalenteri & hinnat-) linkillä.

Yhteenveto kuittaa alustavan varauksen etenemisen näytöllä ja myös sähköpostina.


Suosikit / Omat asetukset

Oletusmääritysten muokkaus-sivulla voidaan määritellä oletushaku, esityskuvien oletusnäkyminen, hakutuloksen lajitteluperusteet ja laatia "Omat ehdot"-hakulomakkeen.