Esityskuvien lukumäärä

Oleellista on muodostaa kattavan monipuolinen kuvallinen esitys kohteesta, jotta vuokralaisehdokkaiden ei tarvitse jäädä arvailujen ja helposti siirtymään toiseen kohteeseen Ulko- sisäkuvia olisi syytä olla ainakin kymmenkunta. Ulkokuvina mökki pihoineen ja ranta. Sisäkuvina makuu-, keittiö-, oleilutilat ja plussana toiletti-, sauna- ja peseytymistilat. Pohjapiirroskuvia kannattaa myös käyttää. Tämmöinen kokonaisuus on minimitavoite kuvamateriaalille ja kattavalla kuvapaketilla pärjäilee useimmiten vuosikausia. Täydennyksiä voi aina lähettää Kuvia voi olla kerrallaan esillä enintään 30 kpl ja arkistohyllyllä enemmänkin.

Kuvien käsittely maksutonta

Esityskuvaeditointi sisältyy vuosihintaan 21.5.2020 alkaen. Jonotustilanteessa on etusijalla kuvanlisäyksen tarpeellisuus, minkä arvioimme. Käytännössä niukkakuvaisemmat esitykset saavat etusijan. Jokainen kuva kuitenkin ehostuseditoidaan ja liitetään mukaan. Mikäli kuvaoriginaali on laadultaan huomattavan kehno, ilmoitamme tästä ja jäämme (todennäköisesti) mieluummin odottamaan parempaa/korvaavaa otosta.

Kiireinen päivittäjä voi aina pyytää kuvankäsittelyä tuntitaksan mukaan ja etuilla jonotustilanteessa.

Kuvatoimitus linkitse tai sähköpostitse

Digikuvien resoluutio ja formaatti. Suotava resoluutio vähintään 1600x1200 pikseliä, mutta epätarkemmistakin voidaan esityskuvat laatia.

Kuvien lähetys sähköpostitse (ja jpg-formaatissa osoitteseen) kuvat@huvila.net. Enintään 6 kuvaa kerrallaan (tai yhteistiedostokoko enintään 10 megatavua) /lähetys on suositeltavaa.

Vaihtoehtoisesti voit toimittaa meille linkin osoitteeseen, jossa lisättävät kuvat ovat. Kyseessä voi olla myös kotisivu tms. ja voit pyytää meitä valikoimaan kuvamateriaalin tai osoittaa itse mitkä kuvista lisätään mukaan.

Kuvien esivalmistelu & editointi

Digikameroissa yleisin jpeg-formaatti on suositeltavin lähetysmuoto kuvien ja kuvat kannattaa lähettää suoraan kamerasta siirrettyinä – editoimattomina. Kuvaeditointiin enemmän perehtyneet voivat toki toimia toisinkin. Perussäännön mukaan jpeg-kuvia ei kannata useaan kertaan muokata ja uudelleentallentaa, koska tallennettaessa pakkautuva jpeg-tiedosto aina myös "sotkupuuroutuu" entisestään.

Editointi tulisikin tehdä kerralla kuntoon tai käyttää välitallennuksissa pakkautumatonta tiedostomuotoa (esim. tiff), jotta kuvan laatu yksityiskohtineen säilyy.

Kiirehditty kuvaeditointi 46 €/tunti (+alv)

Normaalisti maksutonta ja tuntiveloituksena tehtävä kiireellisempi editointi vain erikseen pyydettäessä. Puolen tunnin minimiveloitus ja tunnissa kuvia editoituu useimmiten reilun tusinan verran.

Tiedoksi kuvaeditoinnista

Digikuvillle tyypilliset 4:3 kuvat rajataan elegantimpiin 3:2 puitteisiin. Sävy- ja valoisuuskorjausten lisäksi kuvia myös suoristellaan, usein myös pystylinjojen vääristymien osalta. Ylimääräiset efektit kuten päiväykset ym. tekstit poistetaan. Päivämäärällisten kuvien editointi on useimmiten myös hieman hitaampaa.

Kuvien käyttöoikeus

Kohteen omistaja/edustaja vastaa ja huolehtii toimitettujen kuvien käyttöoikeudesta ja aitoudesta.

Sivun hinnasto voimassa 21.5.2020 alkaen.
Normaalisti maksutonta ja kiirehtivä voi pyytää työstämistä edulliseen tuntihintaan.

Lue lisää...