Esityskuvien lukumäärä

Oleellista on muodostaa riittävän kattava ja monipuolinen kuvallinen esitys kohteesta. Ulko- sisäkuvia olisi syytä olla ainakin kymmenkunta. Ulkokuvista mökki pihoineen ja ranta. Sisäkuvina makuu-, keittiö-, oleilutilat ja plussana myös toiletti-, sauna- ja peseytymistilat. Tämä olisi hyvä minimitavoite kuvamateriaalille ja riittävän informatiivinen vuokralaiselle. Täydennyksiä voi aina lähettää ja kattavalla kuvapaketilla pärjäilee useimmiten vuosikausia. Kuvia voi olla kerrallaan esillä enintään 24 kpl ja arkistossa hyllytettynä enemmänkin.

Esityskuvien editointi sisältyy vuosihintaan (21.5.2020 alkaen). Jonotuksessa on etusijalla kuvalisäyksen tarpeellisuus, minkä arvioimme. Käytännössä niukkakuvaisemmat esitykset ovat etusijalla. Kaikki kuvat ehostuseditoidaan ja liitetään mukaan esitykseen. Kiireinen päivittäjä voi pyytää kuvankäsittelyä tuntitaksan mukaan ja etuilla jonotustilanteessa.

Digikuvien resoluutio ja formaatti

Suotava resoluutio vähintään 1600x1200 pikseliä, mutta epätarkemmistakin voidaan esityskuvat laatia.

Kuvien lähetys sähköpostitse (ja jpg-formaatissa osoitteseen) kuvat@huvila.net. Enintään 6 kuvaa kerrallaan (tai yhteistiedostokoko enintään 10 megatavua) /lähetys on suositeltavaa.

Kuvien esivalmistelu & editointi

Digikameroissa yleisin jpeg-formaatti on suositeltavin lähetysmuoto kuvien ja kuvat kannattaa lähettää suoraan kamerasta siirrettyinä – editoimattomina. Kuvaeditointiin enemmän perehtyneet voivat toki toimia toisinkin. Perussäännön mukaan jpeg-kuvia ei kannata useaan kertaan muokata ja uudelleentallentaa, koska tallennettaessa pakkautuva jpeg-tiedosto aina myös "sotkupuuroutuu" entisestään.

Editointi tulisikin tehdä kerralla kuntoon tai käyttää välitallennuksissa pakkautumatonta tiedostomuotoa (esim. tiff), jotta kuvan laatu ja yksityiskohtineen säilyy.

Kuvaeditointi 46 €/tunti (+alv)

Puolen tunnin tarkkudella ja minimiveloituksella, jolloin hinta on käytännössä 23 €/30min (+alv). Tunnissa kuvia editoituu useimmiten reilun tusinan verran.

Tiedoksi kuvaeditoinnista

Digikuvillle tyypilliset 4:3 kuvat rajataan elegantimpiin 3:2 puitteisiin. Sävy- ja valoisuuskorjausten lisäksi kuvia myös suoristellaan, usein myös pystylinjojen vääristymien osalta. Ylimääräiset efektit kuten päiväykset ym. tekstit poistetaan. Päivämäärällisten kuvien editointi on useimmiten myös hieman hitaampaa.

Kuvien käyttöoikeus

Kohteen omistaja/edustaja vastaa ja huolehtii toimitettujen kuvien käyttöoikeudesta ja aitoudesta.

Sivun hinnasto voimassa 21.5.2020 alkaen.
Hinta nyt entistäkin edullisempi.

Lue lisää...